Ontmoet de personen achter de webwinkels en lees hun verhalen. Dit keer Marloes van webwinkel Hooray & Thanks.

Hooray & Thanks - MarloesDe persoon achter Hooray & Thanks

Ik ben Marloes, 27 jaar, woon in Strijen, in een klein dorpje in Zuid-Holland. Ik woon hier met mijn vriend en 2 katten. Naast de webshop werk ik ook nog met peuters, bij het Peutercollege in Rotterdam.

Waarom ben je jouw webwinkel begonnen?

Ik ben eigenlijk als sinds mijn puberteit bezig met het verzamelen van kaarten. Ik kan echt genieten van het ontwerp van een mooie kaart. Ik ontdekte via social media leuke winkels en webwinkels, waar ik zelf regelmatig iets bestelde. Kaarten, maskingtape, papieren zakjes, mooi inpakpapier, eigenlijk van alles. Elke keer als ik de pakketjes binnen kreeg, kreeg ik kriebels in mijn buik. Echt letterlijk vlinders. Ik werd er zo blij van. Mensen gingen me vragen waar ik al deze leuke spulletjes vandaan had, en toen kwam ik op het idee om een eigen webshop te beginnen. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want er komt wel veel meer bij kijken dan ik van tevoren had gedacht. Van het ontwerp van de website tot het inkopen en maken van de producten die ik verkoop, tot de gehele boekhouding. Ik vind het allemaal even leuk om te doen en krijg er alleen maar energie van.

Waaruit bestaat het assortiment van je webwinkel?

Ik verkoop verschillende soorten kaarten, voor geboorte, verjaardagen, Valentijn, Kerst en nog veel meer gelegenheden. Ik verkoop houten kaarten, groeikaarten, zwart wit kaarten, kaarten in kleur en minikaarten. Verder verkoop ik mooie houten accessoires, zoals woonkettingen en houten teksten. Ook maskingtape, inpakpapier, stempels, groeiconfetti en stickers behoren tot het assortiment.

Hooray & Thanks - Assortiment

Waarin is jouw webwinkel uniek?

Ik wil me onderscheiden door producten te verkopen die zo veel mogelijk op een eerlijke manier geproduceerd zijn. De producten komen van Nederlandse ontwerpers en zijn niet gemaakt in massaproductie. Ik vind het belangrijk dat mensen iets bij mij kopen wat uniek is, wat niet ‘iedereen’ heeft. Ook vind ik het belangrijk om positiviteit en sprankeling te brengen, door middel van de quotes op de kaarten, maar ook door middel van de manier waarop ik de bestellingen inpak. Ik zorg er altijd voor dat de klanten een cadeautje in handen krijgen, en hoop dan ook dat ze dezelfde kriebels ervaren als die ik nog steeds iedere dag ervaar als ik bezig ben met de mooie spulletjes.

Hoe ziet je werkplek eruit?

Ik werk altijd thuis, het liefst vanuit mijn eigen ‘kantoortje’ aan huis. Ik woon net een jaar in dit huis, en het eerste wat ik zei toen we het huis kochten was: het kleinste kamertje, dat zou ik graag willen als mijn werkkamer. En dat gebeurde dus ook. De muur is oud roze, ik heb een leuk bureau op schragen en een rek aan de muur met al mijn tapes, stickers en twine om alles leuk mee in te pakken. Er is al een ladekast gekomen om alles netjes geordend in op te bergen, en binnenkort krijg ik weer een nieuwe kast, omdat ik alles graag netjes en overzichtelijk wil houden.

Hooray & Thanks - Werkplek

Wat vind je het leukst aan je werk?

Steeds weer zoeken naar nieuwe ontwerpers op de markt, en mijn bestellingen leuk maken voor de klant. Dat is echt mijn ding en daar geniet ik van.

Wat zijn je toekomstdromen?

Ik zou uiteindelijk graag willen kunnen leven van het runnen van de webshop. Zodat ik mijn eigen tijd kan indelen en vanuit huis kan werken. Ik zou graag workshops willen geven, en anderen willen vertellen over het ondernemerschap en de passie die ik heb voor wat ik doe. Ook lijkt het mij bijvoorbeeld erg leuk om de versiering te organiseren voor een bruiloft, opening of babyshower. Heel veel ideeën dus!

Actie!

Met code Hooraythanks2016 ontvang je 10% korting op het hele assortiment.

Bezoek Hooray & Thanks of volg ze op Facebook of Instagram.