Ontmoet de personen achter de webwinkels en lees hun verhalen. Dit keer Debbie van webwinkel Trendy Speelgoed.

Meet: Trendy Speelgoed

De persoon achter Trendy Speelgoed

Debbie Spelt, 43 jaar, moeder van 2 mooie dochters en getrouwd. Ondernemend, altijd druk en geniet des te meer van een rust momentje in de sauna of met een goed boek of film.

Na een afgeronde HEAO studie ging ik aan de slag als marketeer bij een Amerikaans bedrijf, na een aantal jaren besloot ik een sabbatical te nemen en daarna ben ik voor mezelf begonnen met een Marketing Service Bureau. De focus lag op het internet: ontwerpen van huisstijlen en websites, totdat 1 van mijn klanten mij vroeg of ik ook een webwinkel kon bouwen. Dat was eigenlijk de start van TrendySpeelgoed.nl

Waarom ben je jouw webwinkel begonnen?

TrendySpeelgoed.nl is in 2004 gestart, eigenlijk uit nieuwsgierigheid, als een soort testwinkel. Hoe run je nou een webwinkel? Wat komt daar bij kijken? Hoe zorg je dat je gevonden wordt EN mensen hun geld bij jou willen uitgeven. Allemaal vragen waar ik als marketeer graag concreet antwoord op wilde. Ik begon met een website met een daaraan gekoppeld bestelformulier, drie leuke producten die ik vond in de uitverkoop bij collega sites in het buitenland en ben begonnen. Destijds had ik 1 dochter van 4 jaar. Ik vond het speelgoed aanbod in Nederland erg saai en ook heel commercieel. Op het internet zag ik allerlei leuk speelgoed aangeboden in het buitenland en dacht. Waarom niet? Ik haal dit naar Nederland!

Waaruit bestaat het assortiment van je webwinkel?

Speelgoed dat kinderen aanzet tot actie, tot creativiteit met gebruik van eigen fantasie. Speelgoed en spellen met een toegevoegde waarde voor een positieve ontwikkeling van ieder kind. TrendySpeelgoed.nl heeft momenteel meer dan 700 artikelen op voorraad. Van kleine originele kindertraktaties tot educatieve hippe spellen, creatieve knutselsets en vernieuwend buitenspeelgoed.

Trendy Speelgoed

Waarin is jouw webwinkel uniek?

Wij selecteren ons aanbod op de kwaliteit, originaliteit en de functie van het speelgoed en niet op bekende merken, rages en hypes. Bij ons dus geen speelgoed op batterijen, geen licences of hele bekende merken die overal al verkrijgbaar zijn. Met een cadeau van TrendySpeelgoed.nl kom je nog op een kinderverjaardag origineel en verrassend uit de hoek. Neem bijvoorbeeld Calafant. Een heel mooi merk kartonnen speelgoed. Vouwen, bouwen, decoreren en spelen maar. Of wat te denken van de Crazy Catch! Een innovatief rebound systeem waar kinderen eindeloos hun bal skills mee kunnen oefenen. Het is echt te breed en verschillend om op te noemen.

Hoe ziet je werkplek eruit?

Sinds 2012 zijn wij gevestigd aan de Scheldestraat te Oss. Daar hebben wij ons kantoor en magazijn. Vanuit kantoor zorg ik voor de inkoop en alle verkoop ondersteunende activiteiten. Mijn bureau is altijd een chaos en ligt vol met nieuwe producten, gidsen van leveranciers. Alles wat binnenkomt, gaat letterlijk door mijn handen heen om het product goed te leren kennen en te beoordelen want ook de teksten in de webwinkel worden per product origineel geschreven.

PandTrendySpeelgoedkl

Wat vind je het leukst aan je werk?

De diversiteit. Inkoop is superleuk omdat je altijd je missie in je achterhoofd moet houden en je niet laten (ver)leiden door “rages” en wannahaves. Schoenmaker blijf bij je leest. Daarnaast vind ik het erg leuk om actief bezig te zijn met social media en schrijf ik verschillende columns en blogs, bijvoorbeeld voor ouders.nl.

Wat zijn je toekomstdromen?

In september openen we naast de webshop ook nog een fysieke winkel in het centrum van Oss. Mijn hoop en doel is TrendySpeelgoed.nl uit te breiden tot een echt merk, verder te werken aan naamsbekendheid en er voor te zorgen dat TrendySpeelgoed.nl een gezond en mooi bedrijf wordt waar een klein team met veel plezier dagelijks werkt. Dit hoop ik te realiseren in harmonie met mijn gezin, familie en vrienden, zodat er balans is tussen de energie en tijd die ik zowel in mijn zakelijke als privé leven stop.

Bezoek Trendy Speelgoed.