Ontmoet de personen achter de webwinkels en lees hun verhalen. Dit keer Jolanda van webshop Door Jolanda.

Door Jolanda - JolandaDe persoon achter Door Jolanda

Het creatieve hart achter Door Jolanda is Jolanda. Getrouwd en moeder van drie zonen. Woonachtig in Overijssel in het mooie Vechtdal.

Waarom ben je jouw webwinkel begonnen?

In de knikkertijd maakte ik voor mijn buurkinderen mijn eerste knikkerzakken, die ik voor het huis verkocht. Dit vond ik zo leuk dat al snel het idee kwam meer te gaan maken voor anderen. Ik begon met een heel groot assortiment handgemaakte producten. Baby artikelen, huis- keuken artikelen en tassen. Ik kocht daarnaast ook stationary, zepen en steigerhout artikelen in.

Waaruit bestaat het assortiment van je webwinkel?

Dit jaar ben ik mij helemaal gaan focussen op tassen. Daarnaast kleinere opbergers, zoals toilettassen en etuis. Met deze focus ga ik de klant nog meer nieuwe modellen in verschillende uitvoeringen bieden.

Canvas Tassen - Door Jolanda

Waarin is jouw webwinkel uniek?

Een unieke tas! Mijn klanten zijn zelfbewuste vrouwen die durven te laten zien wie je zijn, ze lopen niet mee met elke modetrend en kiezen bewust voor een goed gemaakte tas met fijne details. Naast unieke tassen werk ik ook in kleine oplages. Onder kleine oplage versta ik maximaal vijf stuks. Ik hoor vaak dat mijn tassen een eigen stijl hebben door de duidelijke lijnen, subtiele details en goede afwerking.

Hoe ziet je werkplek eruit?

De eerste jaren werkte ik aan de keukentafel, sinds 2010 prijs ik mij gelukkig met een eigen atelier aan huis. Het is een heerlijke ruimte met een goede lichtval en uitzicht op mijn achtertuin.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Het creëren! Ik word super blij als ik een schets netjes uitgetekend heb en de uitvoering ook helemaal loopt zoals ik dat bedacht had. Het is geweldig om de patroondelen onder mijn handen te zien groeien tot een nieuwe tas. Ook keurig recht doorgestikte naden vind ik prachtig. En fijne lijnen en mooie stof combinaties in een model. Als een tas klaar is zet ik hem zo neer dat ik er in het voorbijgaan nog even naar kan kijken voordat hij naar de klant verzonden wordt. Ook het persoonlijke contact met de klant via mail en sociale media vind ik erg fijn.

clutch marsala rood (3)

Wat zijn je toekomstdromen?

Mijn tas modellen nog meer uitbreiden in diverse uitvoeringen. Een publicatie en interview in een glossy magazine, een bekende Nederlander die met mijn tas loopt én een succesvolle pop-up store of nog beter: een nieuw huis met een atelier-winkel aan de voorzijde. Ook een cursus leerbewerken en samenwerking met andere tassenmaaksters staan op mijn wensenlijstje.

Actie!

Met code UW ontvang je 15% korting op de gehele collectie, met uitzondering van de reeds afgeprijsde kussens in de uitverkoop. De code is geldig van 13 t/m 27 maart 2016.

Bezoek Door Jolanda of volg haar op Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest.