Ontmoet de personen achter de webwinkels en lees hun verhalen. Dit keer Jaap Heijnekamp van webwinkel Lintenkopen.nl.

De persoon achter Lintenkopen.nl

Jaap Heijnekamp Lintenkopen.nlMijn naam is Jaap Heijnekamp, eigenaar van de webwinkel Lintenkopen.nl. Met mijn vriendin Nataly en onze katten woon ik in Nijkerk.

Waarom ben je jouw webwinkel begonnen?

In 2014 verloor ik door economische omstandigheden mijn baan. Nataly had in die tijd al enkele jaren een webwinkel. Zij verkoopt daar voornamelijk gepersonaliseerde trouwartikelen. Het vinden van een nieuwe baan viel erg tegen, gezien mijn leeftijd. Ik was net 50 geworden in de arbeidsmarkt was voornamelijk vraag naar hoogopgeleid personeel. Ervaring was minder noodzakelijk.

Omdat ik er niet voor voelde om niets te doen keek ik over de schouder van mijn vriendin mee. Ik deed voor haar al de boekhouding en het onderhoud van de webwinkel. En ik besloot zelf een webwinkel te starten, dit werd Lintenkopen.nl.

Waaruit bestaat het assortiment van je webwinkel?

Ik begon met de verkoop van satijnen linten. Deze zijn nog steeds het meest verkochte artikel. Het assortiment bestaat uit 30 kleuren satijn lint van 6 mm tot 10 cm breed. Daarnaast satijn stof op rol in een aantal kleuren.  Het assortiment is ondertussen flink gegroeid. Niet alleen is de voorraad flink verhoogd, ook het aantal artikelen is uitgebreid. Zo kun je nu ook diverse maten en kleuren tule en organza kopen. Daarnaast ook krullint, lint wat met name bekend is van bij de bloemist. Dit bied ik tegenwoordig aan in een glimmende en pastel uitvoering. Veel hobbyisten gebruiken dit om de kaarten die ze maken te versieren. De laatste aanwinsten zijn satijn lint met print en grosgrain lint.Met name het grosgrain lint voor geboortes is erg in trek.

lintenkopen

Waarin is jouw webwinkel uniek?

Er zijn een aantal webwinkels die ongeveer het zelfde assortiment aanbieden. Deze heb ik voor de start allemaal meerde malen bezocht. En een lijst gemaakt wat ik anders zou willen inrichten. Ik keek niet alleen naar de prijs, maar ook naar de snelheid van leveren en de veiligheid. De consument moet een goed gevoel hebben bij een bezoek aan een online winkel. Ik heb dit proberen te realiseren door ten eerste de hele website te draaien op een SSL certificaat. Waar bij veel winkels de betaling wel beveiligd is, geldt dit niet voor het bestelformulier waar persoonlijke gegevens worden achtergelaten. Verder lever ik iedere bestelling op werkdagen binnen 24 uur. Mocht een artikel onverhoopt niet op voorraad zijn, dan krijgt de klant binnen 2 uur een mail. Ze kunnen dan kiezen om te wachten, een vervangend product te kiezen of de order te annuleren. Verder heb ik retour voorwaarden die aan alle wettelijke eisen voldoen, dit is niet vanzelfsprekend, is mijn ervaring. En als laatste is onze klantenservice zo ingericht dat vragen via welk kanaal dan ook snel beantwoord worden.

Hoe ziet je werkplek eruit?

In Nijkerk heb ik een showroom, die ik met mijn vriendin deel. Zij toont haar trouwartikelen en ik mijn linten, tule en organza. Het voordeel is dat er slechts 1 persoon aanwezig hoeft te zijn. Ons bureau staat in de showroom, en vanaf die plek werkt een van ons overdag.

showroom-lintenkopen

Wat vind je het leukst aan je werk?

Het contact met klanten is het leukste. Er is in de loop der tijd veel ervaring opgebouwd over het decoreren van onder andere feesten, promoties, bedrijfsopeningen en beurzen. Het delen van deze ervaringen met klanten wordt erg gewaardeerd. Dat gesprekken soms een beetje uitlopen is voor mij geen enkel probleem.

Verder is het erg leuk om de “last minute” opdrachten tijdig bij de klant te bezorgen. Naast de opluchting aan hun zijde, levert dit veel mond op mond reclame op.

Wat zijn je toekomstdromen?

In de toekomst wil ik minder operationeel bezig zijn. Er zijn tegenwoordig voldoende goede bedrijven die de standaard zaken voor een groot deel kunnen overnemen. Denk aan de boekhouding, het versturen van bestellingen en de marketing. Als in deze zaken minder tijd gaat zitten, dan kan ik me nog meer focussen om nieuwe producten te introduceren.

bruiloft-linten-foto

Actie!

Bezoekers van Ultimate Webshops krijgen 5% korting op het gehele assortiment van Lintenkopen.nl. Gebruik daarvoor tijdens het bestellen de code: taarten.

Bezoek Lintenkopen.nl of volg Jaap op Facebook, Twitter, Linkedin, Pinterest of Google+.