Kikkererwten. Het schijnt dat je er ook lekkere en gezonde snacks voor de kids mee kunt maken. Tsja eigenlijk kan ik mij niet herinneren dat ik daar ooit mee gekookt heb. Nu ben ik helemaal voor gezonde snacks en lekkere tussendoortjes dus heb mij laten verleiden tot het uitproberen van 2 variaties. Een pittige en een zoete smaak.

Mijn kids zijn gewillige testpersonen dus we nemen de proef op de som.

Ik vond online 2 recepten. De ene was een pittige en de andere een zoete variant. Voor deze eerste smaaktest heb ik mij keurig aan het recept gehouden. Normaliter ben ik wat losser met de hoeveelheden maar om het goed te testen heb ik mij ingehouden. De recepten zijn afkomstig van chicks love food.

De pittige variant:

Benodigdheden:

 • potje kikkererwten (uitgelekt, 200 gram)
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • snuf chilipoeder
 • snuf zeezout
 • 1 eetlepel olijfolie

Werkwijze:

 • Verwarm de oven voor op 200 graden
 • Laat de kikkererwten uitlekken
 • Meng de kikkererwten met de olijfolie en kruiden, spreid het vervolgens uit over het bakpapier in een ovenschaal.
 • Rooster ze 30 minuten in de oven, schep ze hierna om en laat de kikkererwten nog 10 minuten in de oven staan.

De zoete variant:

Benodigdheden:

 • potje kikkererwten (uitgelekt, 200 gram)
 • 2 theelepels honing
 • 2 theelepels kaneel
 • snuf nootmuskaat
 • 1 eetlepel kokosolie

Werkwijze:

 • Verwarm de oven voor op 200 graden
 • Laat de kikkererwten uitlekken
 • Spreid de kikkererwten uit over bakpapier in een ovenschaal en zet dit 30 minuten in de oven
 • Maak ondertussen een mengsel van de honing, kaneel, nootmuskaat en olie
 • Na 30 minuten haal je de kikkererwten uit de oven en roer je het mengsel er door, dit zet je nog 10 minuten in de oven

Beide varianten kwamen prima uit de oven. Licht krokant en heel mooi goud bruin. Wel moet ik bekennen dat ik ze de volgende keer iets meer zal verwennen met alle specerijen aangezien ik de smaken wat mild vond. De pittige variant was nog niet echt pittig. Prima voor de kids maar met weinig smaak nog en de zoete mag nog wel iets zoeter.

Verder moet je er om denken dat je alles bewaart in een hele goede pot die echt goed afsluit om het zo krokant te houden. Mijn zoon vond beide smaken heerlijk, mijn dochter twijfelt nog. Al met al een mooie gezonde snack maar die in mijn geval iets meer Oempf mag hebben.

Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen zullen zijn! Eet smakelijk.

Bewaren