Volgens veel specialisten zitten er grote verschillen tussen gellak en gewone nagellak. Gellak wordt gezien als een laagje plastic dat over de nagels wordt aangebracht. Om het een kleurtje te geven moet je speciale kleur gellak gebruiken, bijvoorbeeld die Veronicanailproducts aanbiedt. Na het aanbrengen van het kleurtje houd je de nagels onder een speciale UV of LED lamp om te drogen. Vervolgens kun je weken genieten van je mooie, gekleurde nagels.

Het proces van gellak: aanbrengen, drogen en verwijderen

Gechipte nagels

De gellak zit er net een paar dagen op en je ziet dat jouw nagels lichtelijk beschadigd zijn. Dat noemt men gechipte nagels. Bijna iedere vrouw die haar nagels lakt heeft er weleens mee te maken. Het kan gebeuren dat je net je nagels hebt gelakt en je de volgende dag al een beschadiging ontdekt. Of dat je na een paar weken denkt dat de nagellak nog een dagje mee kan, maar dat het langzamerhand verdwijnt. In dat geval kun je bij gewone nagellak de restjes eraf halen. Bij gellak zal dat niet zo gemakkelijk zijn, want deze is krachtiger dan gewone nagellak. Hoe verwijder je dan gellak van je nagels?

8 stappen voor het verwijderen van gellak

Bij het verwijderen van gellak van je nagels heb je een aantal spullen nodig: aceton, een vijl, folie, crème en watjes. Omdat gellak krachtiger is dan gewone nagellak, zal het meer tijd kosten om het van je nagels af te krijgen. Het verwijderen van gellak gaat als volgt:

  1. Begin eerst met het vijlen van de bovenste laag van de gellak, zodat het aceton beter kan intrekken.
  2. Smeer je nagelriemen in met een speciale crème die daarvoor bedoeld is.
  3. Knip 10 vierkantjes uit in folie van ongeveer 10×10 cm en leg deze naast elkaar.
  4. Dep de watjes in aceton en leg deze op de vierkantjes.
  5. Plaats iedere vinger op de watjes met daaronder de folie en wikkel deze eromheen gedurende 15 minuten.
  6. Verwijder de folie met watjes en schraap het laatste beetje gellak weg.
  7. Vijl je nagels bij.
  8. Tot slot smeer je de nagels in met een zachte handcrème.