Februari – de maand waarin we de romantiek vieren tijdens Valentijnsdag. Misschien denk je wel ‘Valentijn, dat is toch alleen maar een commercieel feest!’ En daar heb je natuurlijk wel een klein beetje gelijk in. Maar toch… het is ook de dag waarop je de liefde viert. Niet alleen de liefde voor je partner, maar zeker ook voor je vrienden, je familie, kortom voor iedereen die je dierbaar is. Nu kun je natuurlijk een appje sturen of een e-card, maar je kunt ook een mooie kaart sturen: kleine moeite, groot plezier! Dat hoeft natuurlijk niet per se op Valentijnsdag te gebeuren: een kaartje in je bus is altijd leuk. Dat is ook de overtuiging van Astrid; eigenaresse van Cardcetera.

Cardcetera Love-Yourself-First-Motivation

Astrid: ‘Voor mijzelf is een kaartje een moment van aandacht – een teken dat iemand aan mij gedacht heeft. Ik hang de kaarten zelf ook in mijn werkkamer op. Iedere keer dat ik de kaarten zie, denk ik weer even aan de mensen die ze gestuurd hebben. Dat geeft toch een ander gevoel dan terug scrollen in mijn lijst met ontvangen whats app berichten!’

Astrid publiceert iedere maandag op de Facebookpagina van Cardcetera een nieuwe reden om een kaart te sturen. ‘Veel mensen vinden de kaarten die ik verkoop prachtig, maar meteen nadat ze dat hebben gezegd zeggen ze ook ‘Ja, maar wanneer stuur je nou een kaart?’ Vaak komen ze dan niet verder dan kerst en verjaardag. En sommige noemen ook Valentijn, zeker in deze periode. Maar er zijn echt 101 redenen om een kaartje te sturen. Via het Cardcetera blog en de Facebook-pagina deel ik die redenen graag. De beste reden? Zo maar – gewoon, omdat het kan!’

Cardcetera Arts-Crafts-Love-Threat

Cardcetera Arts-Crafts-Love-Threat

De liefde voor kaartjes verder verspreiden – dat is de missie die Astrid deze maand heeft. De hele maand stuurt zij iedere dag een kaartje aan zo maar iemand. Iedereen kan zichzelf of een ander hiervoor opgeven – gratis, zonder verplichtingen! En dat doet ze bewust in februari. ‘Tsja, zelf vind ik Valentijnsdag toch wel erg leuk – vooral vroeger, de spanning of er toch niet een kaartje in de bus zou liggen. Ik ben ook wel regelmatig verrast door iemand met een onverwacht, soms zelfs ook anoniem kaartje. Niet door mijn man hoor – die heeft niet zo veel met Valentijn. Ik kies nu via de actie zelf iedere dag iemand uit die een kaartje krijgt. Hopelijk zijn ze daar net zo blij verrast mee als ik zou zijn!’

Cardcetera Rose on Book