Ik ben gek op taal – misschien ook niet zo gek als je Nederlands hebt gestudeerd en tekstschrijver bent. Producten met een leuke tekst, een quote of een mooi woord vallen bij mij dan ook (bijna) altijd in de smaak. In dit blog deel ik er een aantal met je! Heb je een leuke aanvulling? Laat het me weten!

In 2014 zag ik een filmpje over de crowdfunding van Goeie Zin. Ontwerpster Martine wilde graag complimentkaartjes gaan maken – kaartjes met daarop mooie, lieve en leuke spreuken. De crowdfunding werd een succes en inmiddels is er een mooie webshop online. Van de kaartjes is er een ik-variant – een doosje met kaartjes die je aan jezelf kan geven – en een jij-variant – een handig boekje waar je de kaartjes uit kan scheuren, zodat je ze weg kunt geven. Ik word er erg vrolijk van!

Cotton Candies is een online concept store met heel veel leuke tekstproducten. Ik leerde de leuke dame achter deze webshop kennen tijdens Feel Good & Shop en sindsdien ben ik fan. Mijn absolute favoriet uit deze winkel zijn de clipboards, natuurlijk met een mooie quote erbij. Je kunt ze ophangen en je kunt er zelf steeds een andere quote in vast klemmen. Steeds iets nieuws aan de muur dus. En op de site van Cotton Candies kun je dan steeds nieuwe inspiratie opdoen.

Soms kom je een quote tegen waarvan je denkt ‘ja, dat ben ik!’ Het maakt me dan niet uit waar de tekst op staat – ik moet het product dan eigenlijk gewoon hebben. Dat had ik een tijd terug toen ik van Veronzinsels de volgende tekst tegenkwam ‘Enthousiast – let maar niet op mij hoor, ik draaf nog even door.’ Ik kocht een boekenlegger met de tekst erop – terwijl ik eigenlijk nooit boekenleggers gebruik… Meestal gebruik ik een willekeurig papiertje of kaartje als boekenlegger. Maar de tekst vond ik super. Een paar weken later zag ik een beker met dezelfde quote en daar drink ik nu regelmatig mijn koffie uit. Van tekstbekers heb je er volgens mij sowieso nooit genoeg – dus kocht ik er een tijdje terug ook al een met de tekst ‘Shhht…. This is wine’ van Goodiebagshop.

Het verbaast je met deze voorliefde van mij vast niet dat er ook Cardcetera Cards zijn met woorden, toepasselijk getiteld Words, en opbeurende quotes, met de titel Motivation. Want het leuke van een eigen webwinkel met een eigen reeks kaarten is natuurlijk dat je iets kunt maken dat je zelf graag zou kopen!

Zeg het met een quote - leuke tekstproducten

Een kaartje kun je natuurlijk ook prima als decoratie gebruiken!