Ik hou van muziek. Afgelopen jaar was voor mij ook echt een muziekjaar. Zo zag ik op Oerrock Miss Montreal, Blof en mijn favoriet Kensington. Ik ging naar Nijmegen voor het concert van  Guns & Roses. Reed naar Scheveningen voor het stand concert van Anouk en heb mogen genieten van de humor van Ali B tijdens een mini concertje hier in het kleine Drachten. Maar toch had ik een op mijn wensenlijstje staan. En eindelijk dit jaar was het zo ver. Waylon met de top 1000 in Ahoy Rotterdam.

Vorig jaar leek het me ook al geweldig maar ja de afstand (2 uren rijden) enz enz. Smoesjes om niet te gaan. Nadat ik dit jaar ook naar Nijmegen gegaan was mocht de afstand geen excuus meer zijn. Maar ja toen de vroege meldingen dat alles was uitverkocht. Ineens was daar op tv reclame voor een extra concert. Enthousiast hing ik met mijn zusje aan de lijn die zich gewillig laat meeslepen in mijn avonturen. Bij boeken bleek er toch nog plek te zijn voor 2 december wat ons beter uit kwam.

Ahoy Rotterdam

Op 2 december togen wij zeer enthousiast naar Rotterdam. Lekker dineren onderweg om mooi op schema daar aan te komen. Ik was nog niet eerder bij Ahoy geweest dus was erg benieuwd. We hadden geen parkeerkaart gereserveerd maar konden naast het gebouw snel de auto al kwijt. Kosten €13,- De wachtrij buiten viel reuze mee. het liep lekker soepel door. Na de tassencontrole eerst nog snel een plas. Daar waren behulpzame schoonmaakdames die iedereen in rap tempo dirigeerden naar beschikbare toiletten. Ideaal! en zo hadden de heren in die van hun ook wat minder last van alle wilde dames die ook hun toilet bestormen.

We zaten derde rang maar een heel mooi plekje recht tegen over het podium en ach als je niet in de golden circle staat zie je toch niks goed dus kun je net zo goed iets verder weg zitten en kijken naar de schermen. Het formaat van Ahoy viel me reuze mee. Ik ga regelmatig naar de Ziggo dome maar die is een stukje groter. En toen eindelijk begon de show.

De show

De show begon met een verrassende drum solo van Waylon tijdens een nummer van Phil Collins. Vervolgens kwam Toto voorbij t/m Guns and Roses. Een, zoals verwacht, een fantastisch zeer divers concert. Prachtige nummers een top band en geweldige backing vocals. Zo nu en dan verscheen Giel Beelen ten tonele om bijvoorbeeld een artiest aan te kondigen of een heel  klein stukje te spreken. Gelukkig niet teveel waar ik eerst wel wat bang voor was aangezien het door radio Veronica georganiseerd is. Maar het tegendeel was waar. 2,5 uur geweldige muziek met een schorre stem voor ons aan het eind.

Absoluut de moeite waard en 2018 staat al in onze agenda!