Als eigenaar van een restaurant heb je altijd veel dingen aan je hoofd. Je moet er onder andere voor zorgen dat er altijd genoeg ingrediënten in het restaurant aanwezig zijn. Ook is het jouw taak om te zorgen dat het kassasysteem helemaal klopt. Als je dan ook nog een nieuwe keuken in het restaurant wilt laten installeren, wordt het al helemaal druk aan je hoofd. Hierbij een aantal tips om een horeca keuken in te richten. 

Houdt het simpel

Het is voor het personeel in de keuken het handigst en het fijnst om een simpele keuken te hebben. Dit betekent niet dat er geen ruimte is voor decoraties, maar dit betekent wel dat die decoraties het personeel niet in de weg moeten staan. Het is voor het personeel wel zo fijn als ze zich kunnen concentreren op het koken, zonder daarbij afgeleid te worden. Je kunt daarom qua decoratie het best heel weinig neerzetten of ophangen. 

Prioriteiten stellen

Het installeren van keukenapparatuur is behoorlijk prijzig. Het is daarom verstandig om voordat je horeca apparatuur kopen gaat, eerst te kijken wat je nodig hebt. Ga eerst eens nadenken over welke apparatuur echt onmisbaar is in de keuken van jouw restaurant. Zorg er eerst voor dat je de onmisbare apparaten hebt, zodat je daarna kan kijken met welke apparatuur je het kan aanvullen. Er zijn ook bedrijven die tweedehands horeca apparatuur aanbieden. Dit is hartstikke handig wanneer je weinig geld te besteden hebt. Houd er dan wel rekening mee dat alles al een keer gebruikt is, hierdoor moet je de eisen aan de kwaliteit wel wat bij gaan stellen. Let goed op het naleven van de hygiëneregels die zijn ingesteld door de voedsel en waren autoriteit. Wanneer het niet mogelijk is om die na te leven in de keuken, kan het restaurant gesloten worden.

Kies een goede leverancier

Deze tip heeft niet echt met styling te maken, maar is minstens net zo belangrijk. Houdt er rekening mee dat je een goede leverancier uitkiest. Dit is zo belangrijk omdat de garantie op de keuken afhankelijk is van de leverancier. Veel leveranciers bieden een onderhoudspakket aan. Dat pakket bestaat meestal uit routinecontroles die eens per periode gedaan worden. Ook het overige onderhoud hoort bij dit pakket. Dit is hartstikke handig zodat er als er technische problemen zijn, altijd een monteur kan komen. 

Inrichting

De inrichting van de keuken is een heel belangrijk deel. Zorg ervoor dat je personeel op een handige plek aan het werk kan. Richt de keuken dus zo in dat iedereen elkaar makkelijk kan aankijken waardoor het samenwerken een stuk beter zal gaan. Het is ook heel belangrijk dat het personeel de keuken zelf goed vindt. Het is daardoor best een goed idee om een aantal van je werknemers om hun mening te vragen. Zij zijn immers de mensen die de hele dag in de keuken staan. Zorg ervoor dat je niet te veel personeelsleden om hun mening vraagt. Als je te veel meningen hoort zal het weinig zin hebben om met ze te overleggen.