Kleding shoppen – als het niet per se hoeft, dan vind ik het wel leuk. Maar soms moet je echt iets hebben – een badpak bijvoorbeeld, of een paar nieuwe schoenen. Misschien ligt het aan mij, maar als het dan zo ver is, dan kan ik dus echt niets vinden. Zie ik weken lang overal leuke schoenen in de etalages staan en denk ik ‘geen tijd’ of ‘geen geld’ – is het moment daar en dan kan ik niets vinden dat ik echt mooi vind. Gelukkig zijn er dan een aantal webshops waar ik graag winkel. Ik deel ze graag met jou!

Online kleding shoppen - fijne adresjes

Ik ben dol op retro kleding. Nadat ik bij Monsoon (ze hebben ook een webwinkel!) in de winkel een rok die leek op een petty coat had gekocht, ging ik daarom op zoek naar een echte petticoat. Al snel kwam ik uit bij Top Vintage – een online retro boutique. Ik begon met het bestellen van alleen die petticoat, ook om te kijken hoe de maten zijn. Want dat vind ik altijd een nadeel van online winkelen – even ruilen wordt dan wel lastig. Althans, dat vind ik. Maar dat was bij Top Vintage niet nodig – want de maat was precies zoals beschreven. En dus kocht ik er later ook een jurk bij. Voor een trouwfeest kocht ik zelfs super pumps bij; goede kwaliteit en ook de maat van de schoenen klopt precies. Mijn volgende aankoop wordt waarschijnlijk een badpak – dat heb ik nu echt nodig en ik kan natuurlijk niets vinden…

Op zondag ga ik meestal hardlopen. Als ik dan gedouched heb, heb ik meestal geen zin meer om me netjes aan te kleden. Als we geen bezoek krijgen, trek ik dus het liefst iets gemakkelijks aan. Maar ja – je wil er toch ook een beetje leuk uit zien. Dus ging ik op zoek naar een trui of vest dat lekker zit, maar er ook nog leuk uit ziet. Het kostte wat tijd, maar uiteindelijk vond ik in de webshop van Lazy Lola precies wat ik zocht! De truien en shirts zijn van een goede kwaliteit en voelen heerlijk zacht aan. En: duurzaam en eerlijk geproduceerd, ook niet onbelangrijk vind ik. Mijn favoriet is het vest – ik heb de True Love variant, maar ik schat zo maar in dat ik over niet al te lange tijd er nog wel meer zal hebben. Het vest is ook buitenshuis goed te gebruiken als jasje in de lente of als je in de zomer lang op een terras of op het strand blijft zitten.

Een item waar ik echt niet buiten kan, is een paar cowboylaarzen. Mijn favoriete merk is Ariat; jaren geleden kocht ik tijdens een reis door de VS mijn eerste twee paar en toen die op waren, ben ik op zoek gegaan naar een Nederlandse winkel waar dit merk te koop is. Voor zover ik weet is die er niet – maar ik blijf er naar zoeken! Nog niet zo lang geleden vond ik bij Boeties een prachtige collectie cowboyboots van verschillende merken. Gekocht heb ik er nog geen – maar dat gaat snel gebeuren. Als ik kan kiezen tussen de twee paar die ik nu op het oog heb tenminste… Ze hebben overigens ook andere laarzen – voor mensen die cowboylaarzen maar niets vinden.

Wat is jouw favoriete webwinkel voor kleding? Ik ben altijd op zoek naar nieuwe winkels om uit te proberen!