De zomer komt er aan – althans, dat hopen we met zijn allen… Een van de dingen die ik dan graag doe is lekker kaartjes en brieven schrijven op het terras of op mijn balkon. Ik ben dol op post, maar ik heb lang niet altijd tijd om er echt even voor te gaan zitten. Maar op een mooie zomerse dag, maak ik er gewoon even tijd voor. Het liefst stuur ik dan een mooie ansichtkaart naar iemand – dat kost toch minder tijd dan het schrijven van een complete brief. Ik zoek dan een kaart die past bij de persoon en bij het berichtje dat ik ga schrijven. Gelukkig zijn er een heleboel webwinkels waar je de keuze hebt uit talloze kaartjes – altijd wel een kaartje dat geschikt is. Zie je door al die leuke shops met kaartjes de brievenbus niet meer? Ik deel mijn favorieten met je!

Met een kaartje op een terras

Een van mijn favoriete merken op het gebied van kaarten en papier is Cavallini & Co. Een beetje ouderwets, een beetje kitsch, lekker nostalgisch en gewoon heel erg mooi. Bij Papierdier kun je een mooie selectie papierwaar van dit merk kopen. Maar in deze leuke shop vind je ook prachtige stickers, stempels, washitape en briefpapier. Kortom: alles dat je nodig hebt om een mooi versierd kaartje te sturen.

Cavallini & Co maakt ook prachtige sets met cadeauzakjes (ook handig als envelop!) en labels. Die labels kun je dan weer mooi gebruiken voor een pocketletter. Dit is een plastic A4 map met negen vakjes, waarbij je in ieder vakje een mooi kaartje doet, plus iets extra’s achter dat kaartje. Heb jij er al een gemaakt? Ik wil er zeker deze zomer aan beginnen. Het idee komt uit Amerika, maar via Goodiebagshop kunnen we er in Nederland nu ook volop mee aan de slag. In deze webshop kun je niet alleen de A4-map kopen, maar ook leuke kaartjes met quotes om in die map te stoppen. En ben je op zoek naar iemand om een pocketletter naar te sturen, kijk dan eens naar het instagram-account van Pocketletter_Holland.

Een andere webwinkel waar ik graag kaartjes koop is Postzegelerop. Hier koop ik vooral kaartjes voor Postcrossing – de shop heeft namelijk heel veel typisch Nederlandse kaarten. Van de typisch Amsterdamse grachtenpanden tot prachtige kaarten met Nederlandse natuur erop. Maar ook de kaartjes in de categorieën Books & Letters, Fairy Tales en Keep Calm zijn bij mij favoriet.

Heb je nou niet zo veel tijd of zin om allerlei winkels en verschillende soorten en thema’s kaarten door te kijken, maar wil je wel af en toe een leuk kaartje sturen? Dan is deze cadeauset die je in mijn eigen webwinkel Cardcetera kunt vinden een aanrader. Of kies voor een van de themasets; ook handig ter inspiratie voor je pocketletter!

Cardcetera geschenkverpakking

Ik ben benieuwd wie jij deze zomer een kaartje gaat sturen! Want zeg nou zelf: echte post in je brievenbus, dat is toch hartstikke leuk?