De gure wintermaanden zijn eindelijk voorbij. Inmiddels zijn de bladeren buiten groen en hangt er een vrolijke lentesfeer in de lucht. Bij de lenteperiode passen natuurlijk ook een aantal lunchgerechten die je vrij eenvoudig kunt maken. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet. Dat wordt smullen geblazen!

Lunchgerecht met gestoomde groentes

Groen is de kleur van de lente, en dat zie je ook terug aan de groenten in de supermarkt. In deze periode van het jaar passen bloemkool, broccoli, spinazie en ijsbergsla perfect in de keuken. Natuurlijk smaken ze vers het allerbeste. Zo kun je met deze groenten bijvoorbeeld een stoof- of stoomgerecht maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een toast met gestoofde spinazie met mozzarella en kip? Om het gerecht zo goed mogelijk te maken kun je het beste een stoommachine gebruiken. Naast spinazie heb je sneetjes brood , kip en mozzarella nodig. Na het stomen van de spinazie dien je de kip in blokjes te snijden en de mozzarella in schijfjes te verdelen. Verdeel de ingrediƫnten vervolgens over een aantal sneetjes brood en voeg er peper en zout toe voor meer smaak. Leg het brood onder de hete grill totdat de mozzarella licht is gesmolten. Geniet vervolgens van een heerlijke lentelunch!

Lekker lunchen met vis

Bepaalde visgerechten passen perfect bij de lente. Zo doet een makreel wrap het altijd goed! Voor dit lentegerecht heb je een volkoren wrap, honderd gram gestoomde makreelfilet, een halve avocado, een halve tomaat, een theelepel mayonaise en versgemalen peper nodig. Dit lekkere gerecht is binnen 15 minuten klaar te maken. Snij avocado en tomaat in stukjes en verdeel het over de wrap. Leg de makreel er vervolgens over heen en doe de wrap dicht. Breng het tenslotte op smaak met zout en peper. Om knoeien te voorkomen zou je de wrap eventueel in aluminiumfolie kunnen rollen. Eet smakelijk!