Ontmoet de personen achter de webwinkels en lees hun verhalen. Dit keer Carmela Ciadamidaro van webwinkel Studio MYH.

Studio MYH - CarmelaDe persoon achter Studio MYH

Ik ben Carmela Ciadamidaro, 38 jaar. Ik ben geboren in Italië, maar opgegroeid in Den Haag. Mijn moeder is Nederlands en mijn vader Italiaans. Ik was vier maanden toen we weer terug gingen naar Nederland. Ik heb 1 grote passie en dat is alles wat met het interieur te maken heeft. Ben altijd bezig met ons interieur. Als ik een huis van iemand anders binnen loop ben ik het in gedachte al aan het herinrichten. Sinds 2005 ben ik verhuisd van Den Haag naar Dordrecht en sinds oktober 2011 woon ik samen met mijn vriend. We gaan vaak gezellig weekendjes weg of lekker wandelen met de hond.

Waarom ben je jouw webwinkel begonnen?

Toen ik in 2015 weer een ww- uitkering aan moest gaan vragen was ik het zat. Ik zat er al een tijdje aan te denken, maar had geen geld en wist echt niet hoe ik moest beginnen. In maart heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben gewoon begonnen. Zonder geld maar vol ideeën.

Waaruit bestaat het assortiment van je webwinkel?

Ik maak zelf  woonaccessoires, kraamcadeaus en restyle kindermeubels.

Waarin is jouw webwinkel uniek?

Ik maak de meeste producten zelf en werk met oude materialen. Zo maak ik van oude groente potten leuke windlichten of plantenpotten en van oude glazen flessen maak ik nieuwe vazen.  Ik vind het ook leuk om oude materialen te combineren met nieuwe. Meubels die ik verkoop hebben al een leven erop zitten maar kunnen makkelijk nog wat rondes mee. Ik restyle ze in een modern of landelijk jasje. Mijn website maak ik ook zelf en heb sinds kort een thuis studio gekocht om zelf mijn product foto’s te gaan maken.

Hoe ziet je werkplek eruit?

Ik ben begonnen op een klein kamertje bij ons thuis. Sinds november 2016 heb ik de kans gekregen om mijn studio te verhuizen naar een prachtig pand in Dordrecht. Het staat op een garage terrein. Voldoende ruimte voor mijn klanten om hun auto te parkeren en de bus stopt om de hoek! Ik heb een boven verdieping van 70 vierkante meter. Ik noem het mijn zolderkamer die ik altijd al wou hebben. Met een mooi puntdak met grote houten balken. Ik heb de ruimte in tweeën gedeeld. De voorkant is als showroom ingericht en aan de achterkant heb ik een mooie werkruimte. En nu kan ik ook leuke workshops gaan geven.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Ik vind het heerlijk om met mijn handen bezig te zijn. Vind het heel relaxed werken. En ik kan mijn creativiteit er in kwijt.

Wat zijn je toekomstdromen?

In 2017 wil ik met workshops gaan beginnen. Sinds 1 december ben ik met een opleiding interieurstylist begonnen en hoop ik midden 2018 af te ronden met een diploma. Ik sta vaak op markten en heb nu een eigen verkoop tent gekocht zodat ik een werkelijke winkel kan plaatsen op de markten waar ik ga staan.

Dit idee wil ik later gaan uitbreiden door een rijdende winkel te gaan maken voor de markten. Een leuke oude bus omtoveren in een winkel. Ik doe dit werk nu parttime maar wil straks fulltime met mijn bedrijf bezig zijn. En ik hoop dat mijn label Studio MYH straks door heel Nederland bekend is. Ik hoef niet super groot te worden. Maar zou het leuk vinden als mensen mijn label herkennen.

Actie!

Voor alle lezers heb ik een mooie nieuwjaars korting die geldig is tot 28 februari 2017. Je ontvangt 10% korting op alles wat in de webshop te koop is. En 10% korting op een workshop naar keuze. Gebruik daarvoor de kortingscode: onlineshoppen2017. De kortingscode voor 10% korting op een workshop naar keuze is workshop2017.

Bezoek Studio MYH of volg Carmela op Facebook, Instagram of Pinterest.