Ontmoet de personen achter de webwinkels en lees hun verhalen. Dit keer Daphne Montauban van webwinkel Rowlyn Design.

Rowlyn DesignDe persoon achter Rowlyn Design

Ik ben Daphne, 28 jaar en een creatieve, muzikale ondernemer. Huh? Ja! Ik heb het geluk dat ik van mijn hobby’s mijn beroep heb kunnen maken. Mijn muzikale ei kan ik kwijt in mijn baan als Docent Muziek waarbij ik op basisscholen muzieklessen verzorg, leerkrachten coach én privélessen geef vanuit huis. Dit doe ik grotendeels als zzp’er. Daarnaast ben ik ook graag aan het freubelen en maak ik graag mooie dingen. Dit heb ik in juni 2016 omgezet tot een webshop in handgemaakte babykleding en accessoires met een eigen draai: Rowlyn Design

Waarom ben je jouw webwinkel begonnen?

Ik ben graag veelzijdig bezig en haalde voor mijn gevoel niet genoeg voldoening uit het lesgeven alleen. Ik maakte voor de hobby steeds vaker leuke kleding en andere spulletjes, maar wat moet je daarmee? Ondernemen is voor mij een uitdaging en ik vind het heel leuk, dus besloot ik dit te combineren en een webshop op te zetten met als voornaamste doel handgemaakte items aan te bieden met een eigen draai en een fijne prijs.

Waaruit bestaat het assortiment van je webwinkel?

De focus ligt op babykleding in maat 56 t/m 86. Op verzoek maak ik nog wel eens iets groters. rokjes, broekjes, jurkjes en sinds kort ook truien en shirt: alles door mij gemaakt. Een van mijn favorieten is het gehaakte rammelaar ijsje in pastelkleuren. Accessoires zoals bijtringen en speenkoorden zijn ook te vinden in de webshop en door mij gemaakt. Daarnaast ben ik reseller voor Little Lauren, van wie ik een aantal prachtige haaraccessoires in de shop verkoop en heb ik onlangs knuffels van LijnLoves toegevoegd en verschillende kaarten en hangers. Redelijk gevarieerd dus, maar alleen producten die ik zelf heel tof vind en zeker 90% handgemaakt!

Rowlyn Design

Waarin is jouw webwinkel uniek?

Ik kies voor mijn eigen smaak en stijl. Jurkjes zijn net even iets anders, prints zijn soms best gewaagd en zie je niet overal terug, de webshop schreeuwt DAPHNE! Haha! Natuurlijk ga ik met de mode mee en hou ik in de gaten wat hip is, maar je ziet duidelijk mijn stempel terug. Daarnaast werk ik niet in massaproductie: regelmatig heb ik van een bepaalde stof echt maar enkele maatjes: dan moet je er als eerste bij zijn om geluk te hebben. Dat wordt gewaardeerd, want je hebt als mama dan een uniek kledingstuk voor je kindje dat je nergens anders ziet. Daarnaast betaal je niet de hoofdprijs, want baby’s groeien zo snel! Je zult bij mij niet zo snel iets boven de €25 uit zien steken. Ik vind persoonlijk contact ook erg belangrijk. Ik schrijf altijd een kaartje met de hand, niet een standaard riedel maar echt met de naam van de klant en een persoonlijke noot.

Rowlyn Design

Hoe ziet je werkplek eruit?

Chaotisch! Althans dat wordt gezegd. Ik zie zelf wel dat het niet echt opgeruimd is, maar ik kan prima werken zo. Sterker nog, als ik grondig opruim en alles aan kant heb ben ik continu alles kwijt. Ik verschuif liever een keertje meer dat ene stapeltje stof dan dat ik 10 minuten aan het zoeken ben naar dat lapje met die bloemetjes.  Ik werk in ‘het kleine kamertje’ in huis, ofwel: de toekomstige kinderkamer. Niet heel ruim maar voor nu goed te doen. Grote lappen stof knippen is onhandig dus dat doe ik vaak op de eettafel beneden maar verder geniet ik van mijn kamertje, met uitzicht op de schuurtjes en veel groen waar ik soms ook lekker even naar buiten staar naar de vogeltjes en onze katten die buiten spelen. Als de zolderverbouwing klaar is kan ik verhuizen naar de kamer hiernaast, daar heb ik 2x zoveel ruimte! *kan niet wachten*

Werkplek Rowlyn Design

Wat vind je het leukst aan je werk?

Dat ik geniet van de blijdschap van mijn klanten. Creatief bezig zijn is voor mij pure ontspanning, dan kom ik tot rust. Nooit gedacht dat ik zoveel positieve reacties zou krijgen op MIJN smaak, MIJN idee, MIJN creaties, MIJN visie. Ik doe wat IK wil en het allerbelangrijkste vind ik dat dit gewaardeerd wordt, dat ik mensen blij kan maken met wat ik doe. Dat ik een mailtje krijg met een compliment, of een berichtje op Instagram met een bedankje voor de snelle service zodat de mama de kleding voor een shoot kon gebruiken.

Daarnaast is het voor mij ook ‘leuk’ dat ik zelf mijn dag kan indelen. Ik ben niet gemaakt voor 9 tot 5 banen en heb soms last van een flinke dip. Dan functioneer ik even niet meer en lig ik alleen maar in bed of op de bank. Dit kan nu gewoon en er is niemand die zegt dat het stoort, er is begrip voor als het eventjes iets langer duurt voordat het pakketje binnen is.

Wat zijn je toekomstdromen?

Oef jeetje! Dat is een moeilijke! Voorlopig ben ik heel tevreden met de webshop en hoop ik deze tot een hoger niveau te tillen. Groter aanbod, meer van elk item maar wel nog steeds in mijn eigen stijl. Stiekem droom ik van een eigen stenen winkeltje. Verkopen via conceptstores is leuk en daarmee bereik je toch echt een mooi publiek net als bij shop-in-shop concepten. Maar een winkeltje echt alleen met mijn producten: wauw! Misschien wel samen met iemand, of 2 iemanden: een mooie samenwerking die resulteert in een goed draaiend bedrijf. Dat zou ik wel willen. *volg je dromen*

Actie!

Ik ontmoet graag nieuwe klanten en verwelkom ze graag in mijn webshop. Daarom speciaal voor alle lezers 10% korting bij besteding vanaf €10,- met code: NICETOMEETYOU2017. De code is geldig t/m 1 mei 2017!

Bezoek Rowlyn Design of volg Daphne op Facebook of Instagram.