Ontmoet de personen achter de webwinkels en lees hun verhalen. Dit keer Linda Spee van webwinkel Mooie Haarknipjes.

Linda - Mooie HaarknipjesDe persoon achter Mooie Haarknipjes

Mijn naam is Linda, ik ben 47 jaar, getrouwd en moeder van 2 dochters (16 en 11 jaar). Ik houd van creatief bezig zijn. In het verleden heb ik veel kleding voor onze dochters gemaakt en uit deze creativiteit is de webwinkel uiteindelijk ontstaan.

Waarom ben je jouw webwinkel begonnen?

In 2010 ben ik tijdens de zomervakantie begonnen om het haken weer op te pakken. We gingen een paar dagen weg met onze dochters en ik wilde ’s avonds wel wat te doen hebben, zodat ik me niet hoefde te vervelen. Ik besloot daarom een haaknaald, haakgaren en een paar patroontjes mee nemen. Wonderwel kon ik nog haken en begon dat steeds leuker te vinden. Op het internet ging ik op zoek naar bloemetjes. Het haakvirus was bij mij toegeslagen. In de zomer van 2011 begon bij mij het idee te borrelen om er meer mee te gaan doen. Ik wilde ze eigenlijk wel verkopen. Van een aantal verkopen op marktplaats had ik geld apart gelegd om 1 jaar de webwinkel te kunnen laten draaien. In februari 2012 ben ik dus begonnen met de webwinkel. In het begin was ik op zoek naar bekendheid via een winkel bij ons in het dorp en een kapper, maar langzaamaan begonnen er toch wat bestellingen en aanvragen binnen te komen.

Sinds 2014 richt ik me ook op het maken van haaraccessoires bij merkkleding zoals Quapi, Z8, Ninni Vi, Chaos & Order, Birds by D-Rak en wat er via aanvragen allemaal binnenkomt. Daarnaast heb ik af en toe ook opdrachten voor communie of bruiloft.

Waaruit bestaat het assortiment van je webwinkel?

Het assortiment bestaat uit haarelastiekjes, haarknipjes, alligatorknipjes, haarbeugels en elastische haarbanden. Tevens kan ik ook bloembroches maken.

Waarin is jouw webwinkel uniek?

Ik maak uitsluitend gebruik van eigen gehaakte bloemen. Ik koop ze niet in. Bij het samenstellen van de elastiekjes, knipjes enz. overleg ik vaak met de klant. Ik bied zelfs de mogelijkheid aan klanten om thuis de kleuren haakgaren te vergelijken met kleding.

Hoe ziet je werkplek eruit?

Een werkplek heb ik niet echt. Ik haak veel in de avonduurtjes en dan lekker op de bank. Af en toe gun ik me ook een ochtend/middag door de week en dan zit ik lekker aan de grote eettafel.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Elke kleurencombinatie kan weer verrassend mooi en kleurrijk zijn. Tevens vind ik het ook leuk om op de perfecte kleurencombinatie van (merk)kleding te maken. Tevens is het superfijn om foto’s van tevreden klanten te ontvangen.

Wat zijn je toekomstdromen?

Ik wil graag uniek blijven in de producten die ik nu maak.

Actie!

Met kortingscode: ultimate2017/2018 krijg je 10% korting op het hele assortiment van Mooie Haarknipjes. De code is geldig tot 31-03-2018.

Bezoek Mooie Haarknipjes of volg Linda op Facebook.