Ontmoet de personen achter de webwinkels en lees hun verhalen. Dit keer Job en Björn van webwinkel Hellobier.nl.

De personen achter Hellobier.nl

Wij zijn Job Nijhoff (27) en Björn van Stiphout (37) en zijn sinds 1 januari 2016 Hellobier.nl begonnen. We kennen elkaar vanuit de horeca doordat Björn een eigen restaurant heeft en Job voor hem gewerkt heeft. Job heeft ondertussen de horeca achter zich gelaten en werkt nu als jobmarketeer bij Tempo-Team.

Waarom zijn jullie de webwinkel begonnen?

Wij willen met Hellobier.nl de liefhebbers van speciaalbier in contact laten komen met kleinere, onbekende, startende of bijzondere brouwerijen. Wij vinden dat deze brouwers die hun ziel en zaligheid in het brouwen van bier stoppen de aandacht verdienen om landelijke bekendheid te creëren. En omdat we leven in een maatschappij waarbij steeds meer online wordt gekocht was de link naar een webshop snel gelegd.

Waaruit bestaat het assortiment van de webwinkel?

Bij Hellobier.nl kun je kiezen om een abonnement op speciaalbierpakketten af te sluiten. Je kunt ervoor kiezen 3, 6 of 12 maanden lang een bierpakket thuis te ontvangen. Eénmalig hebben we ook voor de twijfelaars. Daarnaast hebben we een vriendendeal waarbij je twee pakketten op hetzelfde adres ontvangt, maar wat in verhouding goedkoper is dan twee pakketten op verschillende adressen. Ook hebben we gedacht aan personen met een glutenallergie. We hebben 8 verschillende speciaalbieren zonder gluten geselecteerd. Voor bedrijven kunnen wij ook kerstpakketten en relatiegeschenken samenstellen. Dit gaat alleen in samenspraak met het bedrijf om te kijken wat het beste bij het bedrijf past.

Waarin is jullie webwinkel uniek?

Wij zorgen iedere maand voor een verrassingseffect. Je kunt niet kiezen welke bieren je wilt ontvangen maar moet open staan om je te laten verrassen. We onderscheiden ons ten opzichte van de concurrent door de prijs, de frequentie van het ontvangen van de pakketten en bij de bieren voegen we een beschrijving toe met de smaakcombinatie of weetje over de brouwerij. Daarnaast bedenken we iedere maand één recept bij een van de bieren. Ook zijn we onderscheidend doordat Hellobier.nl de enige webshop is die een glutenvrij bierpakket heeft geselecteerd om te verzenden.

Hoe ziet jullie werkplek eruit?

Op dit moment nog in het eetcafé van Björn. Een apart zaaltje bij het eetcafé gebruiken we om één keer in de maand in te pakken en ze vervolgens te verzenden. Verder doen we ook veel vanuit thuis zoals de mail, administratie en het bijhouden van social media.

Wat vinden jullie het leukst aan dit werk?

Het maandelijks op zoek gaan naar en in contact komen met brouwers van speciaalbier op internet en food-/bierfestivalletjes. Als de bieren dan geproefd zijn maken we een bierbeschrijving en zorgen we ervoor dat ze verzonden worden. Als alles ingepakt is, is het leuk om te zien dat alles goed aankomt thuis zonder breuk en dat er weer veel liefhebbers van speciaalbier kunnen genieten van de geselecteerde bieren.

Wat zijn jullie toekomstdromen?

We willen de groei in abonnementen uiteraard doorzetten. Daarnaast zijn we aan het kijken wat voor andere biergerelateerde pakketten en producten er bedacht of samengesteld kunnen worden.

Bezoek Hellobier.nl   of volg Job en Björn op Facebook, Instagram of Twitter.