Ontmoet de personen achter de webwinkels en lees hun verhalen. Dit keer Bilitis van webwinkel Bieb-a-Boo.

De persoon achter Bieb-a-BooDe persoon achter Bieb-a-Boo

Ik ben Bilitis, getrouwd met Pieter en moeder van 3 kinderen (9, 8 en 4 jaar). En ik ben dus eigenaar van Bieb-a-Boo en parttime leerkracht SO. Daarnaast ben ik vooral moeder van mijn “bijzondere” kinderen, waar ik ook een hoop tijd mee bezig ben.

Verder ben ik dol op roze en andere felle kleurtjes, bloemen, stippen en jurkjes. Ook mag ik mezelf wel creatief noemen. Ik vind het heerlijk om dingen te maken en ben ook erg blij dat ik de handvaardigheidslessen in de gehele bovenbouw op mijn school mag geven. Als ik iets zie wat me leuk lijkt, verdiep ik me erin en probeer ik het. “Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het kan.” (Pippi Langkous).

Waarom ben je jouw webwinkel begonnen?

Een jaar of 7 geleden kreeg ik het idee om knuffels te maken. Ik ontwierp een fantastische knuffel de “Krokeledokus” en verzon de naam Bieb-a-Boo. Zo kon ik de knuffels voorzien van een label met “mijn merk”. In de jaren die volgden heb ik met ups en downs wat knuffels gemaakt en verkocht. Maar met een gezin, van toen nog 2 hele kleine kinderen en een parttime baan voor de klas werd het uiteindelijk niets. Tijdens mijn zwangerschap van mijn derde zat ik al snel thuis en mocht ik weinig doen, maar achter de laptop Bieb-a-Boo nieuw leven in blazen lukte me nog wel. Maar ook dat werd nog niet echt een bedrijf. Het bleef wel een droom.

In 2015 ben ik getrouwd en voor onze bruiloft maakte ik bijna alles zelf, zoals het bruidsboeket van vilt en de taarttopper. Voor mijn zusje, die ceremoniemeester was, bestelde ik een armband met tekst. Een paar weken na de bruiloft bedacht ik dat ik dat zelf ook wel kon. Ik ging me verdiepen in hoe het werkte en bestelde de materialen. Mijn zelf geslagen armbanden zette ik op mijn Bieb-a-Boo Facebookpagina. Binnen no-time bestelden er mensen armbanden voor juffen (tijd van het jaar). Na de zomervakantie (2015) zag ik mooie stof en begon ik met kleertjes te maken. Ook dat liep goed. Ik kreeg allemaal bestellingen binnen. Dat was het moment dat ik besloot het officieel te maken met een kvk inschrijving en mezelf een bedrijfje te noemen. Dat was vooral handig vanwege het boekhoudprogramma, de zakelijke rekening, etc.

In de zomervakantie van 2016 ben ik begonnen met mijn webshop omdat ik steeds meer spullen had en steeds meer dingen maakte. Alles via Facebook aanbieden werkt ook niet fijn. Daarnaast zag ik ook regelmatig leuke spullen die ik wel wilde verkopen. Het fijne van een webshop is ook dat het via een kanaal binnen komt. Heel overzichtelijk met orders.

Waaruit bestaat het assortiment van je webwinkel?

Het assortiment van Bieb-a-Boo bestaat uit vrolijke en (deels) zelfgemaakte spullen voor kleine mensjes en grote meisjes. Voor de kleine mensjes verkoop ik o.a. broekjes, rokjes, mutsjes, slabjes, knuffels, speenkoorden, kraamkoffertjes en “vrolijkheidjes”, zoals haarstrikjes, haarbandjes, kettinkjes en broches. Voor de grote meisjes (dames) verkoop ik ook “vrolijkheidjes”, rokjes en tassen. De “vrolijkheidjes” zijn vrolijke sieraden met bloemetjes of stippen, kettingen, oorbellen, ringen en broches. Ook maak ik armbanden met slagletters.

Daarnaast heb ik een assortiment van vrolijke kaartjes, doosjes, pennen en ander vrolijks. Ik heb kant en klare producten in mijn assortiment, maar ik maak ook custom-made producten. In mijn collectie heb ik ook een speciale categorie voor meesters en juffen. Misschien omdat ik zelf wel juf ben van origine.

Waarin is jouw webwinkel uniek?

Mijn webshop is voor kleine mensjes en grote meisjes. Dus de leuke oorbellen of mooie rokjes zijn er niet alleen voor de kleine dametjes, maar juist ook voor de grote meisjes. En het is een en al vrolijkheid! Veel is met de hand gemaakt en anders past het in ieder geval bij de vrolijke en kleurrijke visie van Bieb-a-Boo.

Hoe ziet je werkplek eruit?

Op dit moment werk ik vanaf de eettafel en moet ik voor iedere maaltijd opruimen. Mijn voorraad staat in kratten in een kast opgestapeld. Binnen niet te lange tijd hopen we te verhuizen en dan krijg ik mijn eigen plek. Het fijne van thuis werken is dat ik het even tussendoor kan doen. Of tijdens het werken tussendoor de was in de machine kan stoppen.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Ik vind het heel leuk om zelf dingen te maken, daar is het immers mee begonnen. Nu vind ik het ook leuk om de website bij te houden, bestellingen vrolijk in te pakken, content te maken voor Facebook. Iets waar ik in geloof, langzaamaan te zien groeien en te merken dat mensen het leuk vinden en ook in mij geloven.

Wat zijn je toekomstdromen?

Mijn droom is dat Bieb-a-Boo uiteindelijk echt iets gaat opleveren en dat ik misschien mijn werk voor de klas kan minderen. Ik hoop dat ik dan workshops en partijtjes geef. Dat Bieb-a-Boo een volwaardig bedrijf is geworden en mensen het als merk kennen en me weten te vinden. Een stenen winkeltje met workshopruimte lijkt me helemaal fantastisch. En een toekomstdroom die ik samen met mijn dochter heb is dat zij later mede-eigenaar wordt en we Bieb-a-Boo als moeder/dochterbedrijf gaan runnen. Toekomstdromen genoeg.

“Kleine dingen worden groot als je ze met liefde doet!”

Actie!

Met de code gratisverzenden betaal je tot 3 april 2017 geen verzendkosten bij je bestelling bij Bieb-a-Boo!

Bezoek Bieb-a-Boo of volg Bilitis op Facebook, Instagram of Twitter.