Tsja – dit is traditioneel natuurlijk de tijd van het kerstpakket. Ik werk zelf als freelancer en dan is het niet vanzelfsprekend dat je ook een pakket krijgt. En stiekem vind ik een kerstpakket dus best leuk. Niet per se de traditionele doos met etenswaar – waarvan je toch regelmatig denkt ‘aan wie kan ik dit weggeven’ – maar een leuk cadeautje aan het einde van het jaar is toch een gebaar dat zegt ‘dank je wel voor je inzet!’ En dus probeer ik rond de kerst ook altijd mezelf iets te geven. Inspiratie daarvoor krijg ik vaak via Facebook, waar ik de nodige andere webwinkeliers en zelfstandigen volg. Ik twijfel nu nog tussen een aantal heel verschillende cadeautjes kan ik je zeggen!

Het eerste kerstgeschenk dat ik op het oog heb komt uit de collectie van online sieradenwinkel Zielsveel. Daar is sinds kort de prachtige Blom-collectie te koop: kettingen met een hanger vol droogbloemen. Ik draag niet heel vaak een ketting, maar van deze word ik echt heel blij. Altijd een bloemetje bij je – wie wordt daar nou niet vrolijk van? Maar ga ik dan voor zilver of  toch voor een van de klassieke ronde? Lastige keuze – maar op dit moment staat dit wel op nummer 1.

Blom! kettingen - Zielsveel

You've got mailAls je gek bent op papierwaar, dan is het natuurlijk ook niet zo gek dat je een bijpassend kerstcadeautje zoekt. Ik vind het erg leuk om de enveloppen waar ik kaarten in verstuur een beetje te versieren. Dat doe ik vaak met tape, maar ook steeds vaker met een stempel. Voor mijn Nederlandse klanten heb ik al een mooie stempel ‘Echte post is veel leuker’, maar ik stuur ook vaak pakjes naar het buitenland en daar hoort een Engelse tekst bij. En dus is een ander kerstcadeautje waar ik over na denk een stempel van durftestempelen. Daar vind je een prachtige collectie post-stempels. Maar ja – is dit wel echt een cadeautje? Of gewoon iets dat ik echt nodig heb….

Het laatste cadeautje waar ik over nadenk heeft wat meer te maken met het traditionele kerstpakket – maar toch ook weer niet. Het is om te eten, maar dan  wel op een andere manier. Wat het is? Een broodmix of meel uit de winkel Paleo2Go. Deze winkel ken ik al een tijdje, maar steeds dacht ik ‘nu heb ik even geen tijd hoor, om te experimenteren in de keuken.’ Maar met de feestdagen vind ik het juist ook leuk om eens een nieuw recept uit te proberen en stiekem ben ik al een tijd benieuwd hoe een abrikozenbrood smaakt. Of een brood gemaakt met pompoenpitmeel. De dagen tussen kerst en oud & nieuw zijn natuurlijk het moment om eens wat nieuws te proberen met eten – als het bevalt, kan ik het nieuwe jaar meteen gezond beginnen.

Ik weet nog niet wat het wordt – misschien kies ik wel alle drie! Nummertje 1 als echt persoonlijk cadeau, nummer 2 als zakelijke aankoop en nummer 3 als luxe boodschappen. Zou jij kunnen kiezen?