De laatste jaren zijn mensen steeds meer interesse gaan tonen voor een gezondere en bewustere levensstijl. Dit heeft, in mijn ervaring, vooral impact op voedsel. Ook ik ben me een aantal jaren geleden gaan verdiepen in gezonder eten, en eet sindsdien suikervrij. Omdat er minstens 50 verschillende schuilnamen voor suiker zijn, heb ik in die periode een talent ontwikkeld voor het lezen van etiketten. Wat zit er ontzettend veel rotzooi in de producten die we in ons lichaam stoppen zeg!

Maar het etiketten lezen stopte niet bij voedsel. Zo’n twee jaar geleden stond ik onder de douche de etiketten van mijn shampoo, douchegel en scrub te lezen. Ik schrok me rot! Meer dan de helft van de ingrediënten kon ik niet eens uitspreken, laat staan dat ik wist wat ze waren. Ik vroeg me af of die ingrediëntenlijst niet korter, natuurlijker en duurzamer kon. Na veel te hebben gelezen over het zelf maken van cosmetica, veel te hebben geoefend en vooral na veel testen, kan ik nu zeggen dat de ingrediëntenlijst van cosmetica zeker korter, natuurlijker en duurzamer kan. Wat je op je lichaam smeert is namelijk net zo belangrijk als wat je er in stopt! Vanuit die filosofie is mijn bedrijf Forest Fragrances ontstaan.

Ocean Rain - Forest Fragrances

Omdat je cosmetica niet zomaar mag verkopen, heeft het even geduurd voordat mijn producten voor het brede publiek beschikbaar waren. Tot die tijd waren mijn vrienden, familie en partner mijn trouwe testpersonen. Alles werd grondig geanalyseerd; wat voelde fijn aan, wat echt niet, wat rook lekker en wat zag er mooi uit? Terwijl ik daar aan werkte, haalde ik door hard werken het geld bij elkaar om mijn producten professioneel en dierproefvrij te laten testen door een laboratorium. Pas nadat ik voor mijn producten veiligheidscertificaten had gehaald, was geregistreerd bij het CPNP, alle noodzakelijke verzekeringen had en precies wist hoe ik mijn etiketten volgens de wetgeving moest maken, heb ik mijn producten op de markt gebracht.

De huidverzorgingsproducten van Forest Fragrances zijn gemaakt met oog voor mens, dier en milieu

Het overgrote deel is daarnaast ook nog eens geschikt voor veganisten, hoe fijn is dat! Forest Fragrances is hét adres voor bewuste verzorgingsproducten zoals ambachtelijke en natuurlijke zeep, solid shampoo (natuurlijke zeep voor je haar), verzorgende, biologische bodylotion, voedende lippenbalsems, de heerlijkste scrubs en nog veel meer!

Topsellers zijn nog altijd de ambachtelijke zepen, welke ik zowel in de webshop, op regio markten en in een aantal winkels verkoop. Alle zepen zijn op plantaardige basis, dus geschikt voor veganisten en uitermate geschikt voor de bewuste vrouw of man. Ze zien er uit als ware kunstwerkjes en worden vaak als gekocht als cadeautje.

Forest Fragrances

Benieuwd naar mijn producten? Neem snel een kijkje op www.forest.fragrances.nl. Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg meteen een persoonlijke kortingscode.

Geschreven door Anita van der Bos.